Potpuno opuštanje pored plaže

Resnik turističko naselje nalazi se na zapadnom dijelu Kaštelanske rivijere, oko 6 km od Trogira i 20 km od grada Splita. Resnik je prostrano naselje koje se nalazi u prirodi s prekrasnim pješčanim plažama. Središnja zgrada recepcije i restoran su opremljeni klima-uređajem, a tu je i koktel bar s prostranom terasom te trgovine. 50-150 m od paviljona i bungalova je prekrasna šljunčana plaža s grubim pijeska i postupnim ulazom za djecu, na jednoj strani, a na drugoj strani nalazi se betonski popločani dio plaže pogodan za ležaljke za sunčanje.

Njiva Sv.Petra 6, Kastel Stafilic, 21217 Hrvatska

Kako Do Nas

Malo detalja o Kaštelima

Kaštel Štafilić

Kaštela Turistička Zajednica

Posjeti website

Grad Kaštela je smješten na obali Kaštelanskog zaljeva i sa preko 40 000 stanovnika je drugi po veličini grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Posebnost našeg grada leži u činjenici da se razvio oko 7 mjesta (Kaštel Sućurac, Kaštel Gomilica, Kaštel Kambelovac, Kaštel Lukšić, Kaštel Stari, Kaštel Novi, Kaštel Štafilić) tj. oko utvrda - kaštela, a svako mjesto ima svoje specifičnosti koje karakteriziraju ovaj mediteranski kraj.

Istočni dio grada odnosno područje Kaštel Sućurca je nekad bilo malo industrijsko središte, a danas nakon gašenja industrije, razvijaju se trgovački centri i u malim koracima turizam uz otvaranje ugoatiteljskih sadržaja i smještaja. Zapadni dio grada je turistički orjentiran. To je područje u kojem se nalazi najveći broj smještajnih kapaciteta – hoteli, turistički apartmani, sobe za iznajmljivanje, kampovi, ... U Kaštel Gomilici se nalazi i novosagrađena marina Kaštela koja omogućava prihvat privatnih i charter brodova.

Kaštela su jedan od najbolje prometno povezanih gradova pa tako osim međunarodne zračne luke Split – Kaštela, postoji i željeznička stanica u Kaštel Starom dok je s autocestom Split – Zagreb povezan izlazno – ulaznim odvojcima od kojih su najbliži oni u Prgometu i Vučevici. U Kaštelima djeluju mnoge udruge i ustanove koje svojom aktivnošću obogaćuju kulturni život grada cijele godine. Muzej grada Kaštela smješten je u dvorcu Vitturi, a izložbeni prostor u nekadašnjem biskupovom ljetnikovcu u Kaštel Sućurcu.

Tijekom veljače se u Kaštel Sućurcu, Kaštel Kambelovcu i Donjim Kaštelima (Štafilić, Novi, Stari) tradicionalno održavaju karnevalske svečanosti. Tradicija tih svečanosti u Donjim Kaštelima traje već više od 200 godina. Već tradicionalno se održavaju 3- dnevne manifestacije : Kaštelanski praznik cvijeća- zadnji vikend travnja, a Revija Nostalgija i Eko etno sajam u drugoj polovici lipnja. Svake godine, u razdoblju od 01.07. – 31. 08., održava se "Kaštelansko kulturno ljeto" tijekom kojeg se održi više od 100 manifestacija - izložbe slika, kazališne predstave, koncerti ozbiljne i zabavne glazbe, folklor, športska natjecanja, te fešti (ribarske, lovačke, planinarske,...). Priredbe se održavaju u svim mjestima i to u najatraktivnijim prostorima povijesnih jezgri mjesta, kaštelima, obali itd.

Možemo posebno istaknuti Večeri dalmatinske pisme i Međunarodnu smotru folklora koje se u Kaštel Kambelovcu održavaju u srpnju, a koje njeguju klapsku pjesmu, odnosno folklor. Ovi bogati sadržaji uz domaće splecijalitete i poznata kaštelanska vina čine ponudu grada Kaštela uvjek atraktivnom, a srdačni domaćini dodatni su razlog vašeg dolaska u Kaštela.

Dobro nam došli!

Hotelski Restoran

Restoran sa terasom nalazi se iznad morske obale, što omogućuje organizaciju raznih događanja. Uživajte u prekrasnom pogledu na more dok jedete obroke, pijete kavu ili jednostavno uzimate pauzu za popiti piće nakon nekih od aktivnosti iz hotelske ponude. Klimatizirani restoran s terasom nije jedini u hotelu. Tu je i grill restoran i caffe bar na plaži. Hotelski restoran je također na raspolaganju za vjenčanja i razne događaje s mogućnošću da prihvati 200-250 gostiju.

Vidi Restoran

Our latest special offers,
straight to your inbox

Stay up to date with the latest specials from Hotel Resnik. Subscribe and save on your next stay.

Continue browsing site